Składniki:
standaryzowany wyciąg z morwy białej, celuloza mikrokrystaliczna, fosforan diwapniowy, amorficzny dwutlenek krzemu, stearynian magnezu, hydroksypropylometyloceluloza.
Zuccarin zawiera standaryzowany wyciąg z morwy białej. Składnik ten korzystnie wpływa na zmniejszenie przyswajania cukru i skrobi po posiłkach.
Dawkowanie:
doustnie 2 razy dziennie 1 tabletka przed jedzeniem lub w razie potrzeby po spożyciu dużej porcji cukru lub skrobi.
Przeciwwskazania:
nie zaleca się podawania preparatu dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym piersią.
W preparacie Zuccarin stwierdzono śladowe ilości białka, węglowodanów i tłuszczów.
Preparat może być stosowany przez osoby na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej oraz przez chorych na cukrzycę.
kategoria: suplement diety
Producent:
New Nordic Healthbrands AB
Sodra Forstadsgatan 3
211 43 Malmo,
Szwecja.
Dystrybutor:
New Nordic Healthbrands Polska Sp. z o.o.
ul.Chłodna 51,
00-867 Warszawa.