ZIELONA KAWA MIELONA cechami, które różnią ją od kawy palonej są przede wszystkim barwa, właściwości oraz proces obróbki.
Czarna kawa zawdzięcza swój kolor procesowi palenia, po którym zyskuje również wyjątkowy aromat i smak, traci jednak pewną wartościową, z punktu zdrowia, substancję. Zielona kawa, której obróbka kończy się przed paleniem zachowuje owy ważny składnik, którym jest kwas chlorogenowy - jest naturalnym antyoksydantem, występującym w zielonych liściach oraz owocach kawowca.
Wzmacnia ochronę organizmu przed działaniem wolnych rodników, bardziej niż zielona herbata. Jego działanie nie ogranicza się tylko do opóźnienia procesów starzenia się komórek. Kwas chlorogenowy posiada właściwości przeciwbakteryjne, zwalczające infekcje, przeciwgrzybicze oraz detoksykujące, intensyfikujące oczyszczanie organizmu z toksyn.
Kwas chlorogenowy w połączeniu z kofeiną ogranicza przyswajanie glukozy, co sprzyja odchudzaniu oraz zachowaniu szczupłej sylwetki.
DZIAŁANIE:- wsparcie w odchudzaniu: związki zawarte w zielonej kawie przyspieszają proces spalania tkanki tłuszczowej oraz redukcję cellulitu
- oczyszczenie organizmu z toksyn
- silne działanie przeciwutleniające
- pomoc w zwalczaniu infekcji