Yango Fioletowa Kukurydza 90 kap
Ekstrakt z fioletowej kukurydzy standaryzowany jest na wysoką zawartość
min. 5% antocyjanów.Fioletowa kukurydza (Zea mays) to odmiana kukurydzy o niebiesko-fioletowej barwie ziaren. Jest ona jednym z najczęściej spożywanych produktów spożywczych w kuchni peruwiańskiej, uprawiana w Ameryce Południowej od tysięcy lat. Ta odmiana kukurydzy swój kolor zawdzięcza wysokiej zawartości antocyjanów. Są to naturalne związki chemiczne o działaniu przeciwutleniającym, które należą do grupy polifenoli.
NA CO WPŁYWAĆ MOGĄ ANTOCYJANY?
Wsparcie dla serca: antocyjany mogą pomóc w ochronie serca i naczyń krwionośnych przed uszkodzeniem i stanami zapalnymiOczy i wzrok:antyoksydacyjne działanie może również pomóc w ochronie siatkówki przed uszkodzeniem spowodowanym przez promieniowanie UV i wolne rodniki
Redukcja stanów zapalnych: ten rodzaj polifenoli może też pomóc w redukcji stanów zapalnych w organizmie, co może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka chorób zapalnych, takich jak choroby autoimmunologiczne
ANTOCYJANY ZAWARTE W FIOLETOWEJ KUKURYDZY
Antocyjany to grupa naturalnych związków chemicznych, które należą do klasy flawonoidów. Są one odpowiedzialne za wiele barw występujących w roślinach, w tym za ciemnofioletowy kolor tej odmiany kukurydzy.
Antocyjany charakteryzują się działaniem antyoksydacyjnym, co oznacza, że mogą pomagać w ochronie organizmu przed działaniem wolnych rodników. Ponadto, wykazują one działanie przeciwzapalne, wspierają funkcje układu krążenia, a nawet mogą przyczynić się do utrzymania zdrowia oczu
Antocyjany są rozpuszczalne w wodzie i łatwo przyswajalne przez organizm. Produkty bogate w antocyjany to głównie owoce i warzywa, takie jak: winogrona, jagody, czarna porzeczka, borówki, maliny, truskawki, czerwona kapusta i (oczywiście) fioletowa kukurydza. Jednakże, ilość antocyjanów w produktach roślinnych może różnić się w zależności od odmiany, poziomu dojrzałości, warunków uprawy i sposobu przygotowania.
Fioletowa kukurydza ma wysoką wartość odżywczą. Bogata jest w składniki, takie jak błonnik, witaminy i minerały, a także antocyjany, które są znane ze swoich właściwości zdrowotnych, w tym silnego działania przeciwzapalnego i przeciwutleniającego - pomagając w walce z wolnymi rodnikami.
Składnik aktywny1 kapsułka / 2 kapsułki
Fioletowa kukurydza - ekstrakt 360 mg / 720 mg
w tym antocyjany (5%) 18 mg / 36 mg
Zalecane spożycie:
2 kapsułki raz dziennie.
Sposób użycia:
Kapsułki połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki:
ekstrakt z fioletowej kukurydzy (Zea mays) standaryzowany na zawartość min. 5% antocyjanów. Skład kapsułki: celuloza roślinna.
Informacja:
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety zdrowego trybu życia.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie:
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Główny Inspektorat sanitarny: 2023/04/12/SD/E8709A
Warunki ostrożności i przechowywanieNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kategoria produktu:Suplement diety
Podmiot odpowiedzialny:YANGO Sp. z o.o.
ul. Granitowa 3/14
02-681 Warszawa