Camu camu (Myrciaria dubia) jest krzewem z rodziny mirtowatych, którego owoce od setek lat używane są przez rdzenne ludy Ameryki Południowej. To niezwykle bogate
źródło witaminy C.
W medycynie naturalnej owoce Camu Camu wykorzystywane są do leczenia:
- stanów zapalnych
- astmy
- infekcji górnych dróg oddechowych
- zapalenia wątroby
- chorób zapalnych stawów
oraz do prewencji chorób neurodegeneracyjnych tj. choroba Alzchaimera
Składniki:Ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubla) standaryzowany na zawartość min. 17% witaminy C. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Sposób użycia:1 kaps dziennie
Informacja alergiczna:Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, soi, orzechów, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Warunki ostrożności i przechowywanieNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kategoria produktu:Suplement diety
Podmiot odpowiedzialny:YANGO Sp. z o.o.
ul. Granitowa 3/14
02-681 Warszawa