Opakowanie: 120 KAPS.
Charakterystyka:
Tran z wątroby dorsza (Jecoris Aselli ol.) jest to naturalny tłuszcz z wątroby dorsza, wątłuszy lub z innych gatunków ryb.
O wartości leczniczej tranu decyduje unikalna kompozycja nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA oraz witamin A, D i E. Są one szczególnie potrzebne w okresie wytężonej pracy umysłowej i fizycznej, jak również w tych porach roku, gdy jesteśmy narażeni na niekorzystny wpływ bakterii i wirusów. Zwiększone zapotrzebowanie na witaminy odczuwają osoby, których dieta jest niewystarczająca, tzn. dzieci i młodzież w okresie dojrzewania, ludzie chorzy, zestresowani i osłabieni oraz nadużywający alkohol i palący papierosy.
Witamina A (akseroftol)- jest niezbędna do prawidłowego przebiegu procesów wzrostowych młodego organizmu, jak również procesów regeneracji ustroju, przez udział w regulacji tworzenia się nowych komórek, zwłaszcza nabłonkowych. Jako składnik rodopsyny odgrywa podstawową rolę w procesie widzenia. Niedobór witamina A objawia się zaburzeniem widzenia (ślepota zmierzchowa i zmiany w rogówce).
Witamina D (kalcyferol)- jest zaangażowana w proces regulacji w organizmie człowieka gospodarki wapniowo-fosforanowej, biorąc udział w mechanizmie wchłaniania wapnia i fosforu oraz rozwoju i mineralizacji kości. Niedobór witaminy D jest przyczyną krzywicy.
Witamina E (tokoferol)- opóźnia procesy starzenia się skóry oraz zapobiega chorobom układu krążenia.
Nienasycone kwasy tłuszczowe EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy) - oba kwasy są zaliczane do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT. Ich rola głównie polega na obniżeniu zawartości trójglicerydów i LDL cholesterolu, przy jednoczesnym zwiększeniu w organizmie frakcji HDL cholesterolu.
Gwarancja Jakości. Bezpieczna Dostawa
Multipreparat funkcjonalny zawierający: szakłak amerykański, senes, rumianek, miętę pieprzową, mniszek lekarski, koper włoski