Tran z wątroby dorsza zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe (EPA, DHA) oraz witaminy A i D. Składniki te są niezbędne do prawidłowej funkcji organizmu, zwłaszcza w okresie wzrostu i wzmożonego zapotrzebowania. Wchodzące w skład tranu nienasycone kwasy tłuszczowe obniżają stężenie cholesterolu we krwi i zapobiegają chorobom serca. Witamina A wpływa na poprawę wzroku, a witamina D korzystnie działa na wzrost zębów i kości.
Stosowanie:
2 razy dziennie po 2 kapsułki podczas posiłków
Wskazania:
Profilaktyka i uzupełnienie niedoborów witaminy A i D.
Poprawa odporności
Uwaga!
Długotrwałe przyjmowanie witaminy A może prowadzić do uszkodzenia wątroby, dlatego preparaty zawierające tran należy stosować w cyklach 2-3 miesięcznych z kilkutygodniowymi przerwami w stosowaniu.