Test laboratoryjny wykrywający nietolerancje pokarmowe dla ponad 120 produktów.
Food Print to rodzina laboratoryjnych testów pozwalających na ilościowe określenie stężenia przeciwciał IgG specyficznych dla antygenów pokarmowych. Testy wykonywane są w laboratorium CNS w Wielkiej Brytanii na podstawie przesłanej próbki. Przed przeprowadzeniem testu dostarczany jest zestaw pobraniowy, zawierający wszelkie niezbędne narzędzia konieczne do pobrania odpowiedniej ilości materiału. Przeprowadzenie testu polega na pobraniu niewielkiej ilości krwi z palca lub żyły (dołączona probówka) i przesłaniu materiału na załączony do zestawu adres na terenie Polski. Wynik testu przesyłany jest emailem lub listownie na wskazany w formularzu adres w terminie około 14 dni.
Skład:
Zestaw pobraniowy zawiera przesyłany do Klienta: * Microvette: Probówka do pobrania krwi, wyłącznie do jednorazowego użycia * Lancet zabezpieczony: Lancet do przekłucia palca, wyłącznie do jednorazowego użycia. Drugi lancet jest dołączony na wypadek potrzeby pobrania krwi z innego palca. * Gazik dezynfekcyjny * Plastykowy woreczek na zużyte materiały. * Plastykowy pojemnik ochronny dla probówkę. * Formularz zlecenia * Instrukcja pobrania próbki krwi w języku polskim
Informacje dodatkowe:
Poniżej zamieszczono listę produktów badanych w teście Food Print 120. Zastrzega się możliwość drobnych zmian listy produktów objętych testem.
Ananas, Jeżyny, Otręby pszenicy, Avocado, Jęczmień, Owies, Bakłażan, Kaczka, Papryczka chili, Banan, Kakao, Papryka mieszana, Bazylia, Kalafior, Pieprz ziarnisty (c/b), Biała kapusta, Kasza jaglana, Pietruszka, Białko, Kawa, Pistacje, Brokuły, Kiwi, Płastuga, Brukselka, Kminek, Pomarańcz, Brzoskwinia, Kokos, Pomidor, Burak, Kolendra, Por, Cebula, Koperek, Pstrąg, Chmiel, Krab, Pszenica, Cielęcina, Krewetki, Pszenica twarda (durum), Cykoria, Krowie mleko, Ryba miecz (włócznik), Cynamon, Kukurydza, Ryż, Cytryna, Kura, Rzepak, Czarna porzeczka, Limonka, Sałata, Czereśnia, Łosoś, Sarnina, Czerwona fasola, Łupacz, Seler, Czosnek, Mąka żytnia, Sezam, Dorsz, Makrela, Soczewica, Drożdże piekarskie, Malina, Soja, Drożdże piwowarskie, Małża (mytilus edulis), Sola, Fasolka, Małża (venus mercenaria), Szałwia, Fasolka biała, Marchew, Szarańczyn strąkowy, Gałka muszkatułowa, Melon, Szparagi, Gliadyna, Mięta, Szpinak, Gorczyca, Migdały, Śledź, Gożdzik, Mleko kozie, Śliwka, Grejpfrut,Mleko owcze, Truskawka, Groszek zielony, Morela, Tuńczyk, Gruszka, Nasiona słonecznika, Turbot, Gryka zwyczajna, Nektarynki, Tymianek, Grzyby, Ogórek, Wanilia, Herbata, Oliwka, Wieprzowina, Herbata zielona, Orzech brazylijski, Winogrona, Homar, Orzech laskowy, Wołowina, Imbir, Orzech nerkowca, Ziemniak, Indyk, Orzech włoski, Żółtko, Jabłko, Orzech ziemny, Żurawina, Jagnięcina, Ostryga.