Karczoch wspiera wątrobę, wspomaga trawienie, pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu.
Wskazania:zaburzenie procesów trawienia związanych z wątroba, ochrona wątroby, jako preparat oczyszczający organizm, w profilaktyce przeciwmiażdżycowej.
Działanie:karczoch jest warzywem znanym już ze starożytnego Rzymu. Jest bogatym źródłem flawonoidów, który posiada szerokie zastosowanie jako suplement diety. Wskazany przy problemach wątrobowych, zaburzeniach jej metabolizmu, stanach zapalnych wątroby, pęcherzyka żółciowego i przewodów żółciowych, kamicy żółciowej, objawach zatrucia substancjami toksycznymi wydalanymi z żółcią oraz miażdżycy naczyń krwionośnych.
Sposób użycia:2 razy dziennie przyjmować 1 kapsułkę popijając 240 ml płynu.
Skład:- sproszkowany ekstrakt z karczochów,
- sproszkowane pestki winogron,
- kwas askorbinowy,
- D-L-alpha Tocopherolacetat,
- betonit,
- stearynian magnezu,
- żelatyna.
Warunki ostrożności i przechowywanieNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.