DARY NATURY NASIONA NA KIEŁKI RZODKIEW 30G
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa
się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je
regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy
lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości
witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych
substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm.
Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety
Zawierają dużą ilość witaminy C i PP. są bogate w jod, magnez, cynk, żelazo,
wapń oraz związki siarki. Oczyszczają drogi oddechowe, poprawiają stan paznokci,
skóry i włosów
Sposób użycia
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący
sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym
wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej
przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas
mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności
od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy
nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np.
dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w
całości.
Skład
rzodkiew nasiona 100%