Dary Natury Nasiona Na Kiełki Len Eko 30G
LEN - ekologiczne nasiona na kiełki
Zawierają dużo soli mineralnych, lecytyny, są źródłem witamin C, E i B.
Obniżają poziom złego cholesterolu, regulują procesy trawienne. Są polecane przy
zaparciach
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa
się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je
regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy
lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości
witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych
substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm.
Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety
Sposób użycia
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy
płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę
sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i
letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona
umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku
kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych
np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik,
kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości
Masa netto: 30g